Ryssland 30 år efter Sovjets fall: ”Rädsla styr Putin”

  • 📰 GoteborgsPosten
  • ⏱ Reading Time:
  • 11 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 8%
  • Publisher: 51%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Sovjets upplösning väckte hopp om evig fred. Idag är Ryssland i konflikt med inre repression och absurda krav på omvärlden, enligt Martin Kragh på Utrikespolitiska institutet.

Med militär uppladdning och omöjliga villkor drömmer Vladimir Putin om en maktposition som försvann med Sovjetunionens upplösning för trettio år sedan. Bild: Alexei NikolskySovjetunionens upplösning var 1900-talets största geopolitiska katastrof, enligt president Vladimir Putin.

Det har nu gått exakt 30 år och Putin positionerar sig allt längre ifrån väst. Hans agerande bottnar i rädsla, menar Martin Kragh på Utrikespolitiska institutet.

 

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.

Världen är uppdelad i läger. Vi är tyvärr i det gula lägret som samarbetar med det röda och demoniserar det gröna. Jag hade helst sett att vi är i det gröna lägret på rätt sida av historien. Vilka är de ”goda krafterna”?

Men all respekt till Martin Kragh, men han blev påkommen att vara en av propagandisterna bakom den brittiska trollfabriken 'Integrity Initiativ' som blev avslöjad härom året. Han är kanske inte helt ojävig i frågan ...

Vi trodde verkligen att Kalla Krig var över. Så dumma o korkade som vi var år 1988-1993. Sedan kom tiden då vi trodde att 'det är fred snart, bara de här konflikter är över så'. Sedan kom NATO o tog över östblocket samt bombade land efter land. Besvikelse är stor, mycket stor.

Ryssland fick alltså halva sin befolkning mördade av Nazister som invaderade från Tyskland för att dom inte var på fötterna med försvaret. Tror du dom är 'rädda' nu? Ja

Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

 /  🏆 45. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Norge tog VM-guld efter otrolig vändningNorge har varit damhandbollens supermakt i över 20 år. Nu är man också världsmästare för första gången på sex år efter e JAADDAAA!!! Vilken vändning! 😅🙈😂😃🙏🇧🇻🏆🥇😃 Jag är heeeelt slut!!! Norge woopwoop
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

Förklaringen till CCCP-tröjorna • Får inte användas i OSKrut… Feti… Nej, målskyttarna heter Artjom Minulin och Vjatjeslav Vojnov. Men de ryska fansen kunde drömma sig tillbaka Glöm inte Vasiljev,Gosev, Petrov,Charlamov o Michaijlov för guds skull!!!!!!
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

35 bilar har kraschat in i Görans trädgård: ”Riktigt otäckt”Göran Grönhammar, 75 år, har bott i den olycksdrabbade kurvan utanför Oskarshamn i nästan 40 år. En plats som blivit omt Med tanke på hans ansiktsuttryck så känns det inte som att han har tänkt sanda i kurvan.
Källa: Aftonbladet - 🏆 5. / 63 Läs mer »

Försvarsministern: Ryska krav helt oacceptablaRysslands nya krav på Nato skulle innebära att Sverige inte kan fullfölja sin nuvarande säkerhetspolitik • ”Helt oacceptabelt”, säger försvarsministern. Världen är uppdelad i läger. Vi är tyvärr i det gula lägret som samarbetar med det röda och demoniserar det gröna. Jag hade helst sett att vi är i det gröna lägret på rätt sida av historien. Vilka är de ”goda krafterna”? Sverige, en rysk lydstat? Vem såg den komma, bland er NATOMOTSTÅNDARE?... Men ministern tycker det är ok att kräva att Ryssland lämna sin svarta havsflotta? Det har aldrig skett en annektering då Krim krävde självständighet under en pågående statskupp/Inbördeskrig vilket gör att FN:s resolution upphör. Eller ska Kosovo in under Serbien?
Källa: dagensnyheter - 🏆 7. / 63 Läs mer »

Ledande i Bergsjögänget köpte hasch på krita – spärras in i fyra årFyra män spärras in – blev lurade av FBI.
Källa: GoteborgsPosten - 🏆 45. / 51 Läs mer »